Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Novák Katalin szerint fel kellene függeszteni a vásárlási idősávot

Létrehozva:

A kereskedelmi szervezetek is egyetértenek vele.

Novák Katalin csütörtökön a Facebook-oldalán közzétett videóban elmondta: egyeztetett az Idősek Tanácsával, milyen tapasztalataik vannak az idősek védett vásárlási idősávjáról.

A tanács tagjai arról számoltak be, egyrészt örültek neki, hogy tudtak élni ezzel a lehetőséggel, sokan ki tudták használni ezt a vásárlásra. Ugyanakkor azt látják, hogy az ünnepek közeledtével mind nagyobb a tumultus, ráadásul egyre többen vannak szabadságon, és nő a feszültség a különböző korosztályok között a védett idősáv miatt. Azt javasolják, hogy a karácsonyi időszakra tekintettel, legalább hétvégére, de akár teljes egészében függesszék fel a védett vásárlási idősáv használatát.

Novák továbbítja ezt a javaslatot Orbán Viktor miniszterelnöknek.

Hulák Zsuzsa, az Idősek Tanácsa szakértője elmondta: azt érzékelték, hogy a fiatalok sok esetben nem tudnak megfelelőképpen vásárolni, különösen hétvégén. Ez azért feszíti a családokat, mert a fiatalok este tovább dolgoznak, és hétkor az üzletek bezárnak, így ők már nem jutnak megfelelő áruhoz.

Csütörtökön a kereskedelmi szervezetek is az idősek vásárlási sávjának felfüggesztését kérték az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól.

Legnépszerűbb cikkeink