Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Bevitték a rendőrök Liverpool polgármesterét

Létrehozva:

Joe Anderson, Liverpool polgármestere / Fotó: Liverpool Echo

Vesztegetés gyanúja miatt vették őrizetbe Joe Andersont, kihallgatása folyamatban.

Egybehangzó pénteki brit médiaértesülések szerint őrizetbe vették Joe Andersont, Liverpool polgármesterét, akit a rendőrség megvesztegetés kísérletére és tanúk megfélemlítésére tett előkészületekkel gyanúsítja. A liverpooli rendőrség péntek esti beszámolójában csak annyit közölt, hogy öt embert vett őrizetbe egy jó ideje folyó, különböző építési szerződések ügyében csalás gyanújával indított vizsgálat keretében.

A közlemény szerint az őrizetbe vett gyanúsítottakat különböző rendőrőrsökre vitték, ahol a nyomozók kihallgatják őket.

A rendőrség nem nevezte meg a gyanúsítottakat, de a vezető brit hírportálok egybehangzó, tényszerűen közölt péntek esti értesülései szerint az őrizetbe vettek egyike a 62 éves Joe Anderson, Liverpool első közvetlenül választott polgármestere.

A félmilliós északnyugat-angliai nagyváros tanácsának szóvivője péntek esti nyilatkozatában nem cáfolta az értesülést, csak annyit közölt, hogy az önkormányzat “egyéneket érintő ügyeket” nem kommentálta. A szóvivő hozzátette, hogy a liverpooli tanács együttműködik a rendőrséggel a vizsgálatban.

Liverpoolban először 2012-ben választottak közvetlenül polgármestert. Joe Anderson, a legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt tagja a 2012-es, majd a 2016-os polgármester-választást is jelentős fölénnyel megnyerte. Anderson bátyja október közepén a koronavírus okozta Covid-19 betegségben halt meg.

Az utóbbi hetekben Liverpool volt a helyszíne a brit kormány által indított eddigi legnagyobb koronavírus-szűrési programnak.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink