Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

A Völner–Schadl-ügyet vizsgálná az ellenzék

Létrehozva:

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 17-én. | Fotó: MTI / Illyés Tibor

Az ellenzék szerint parlamenti testületnek kell vizsgálnia, hogy mi volt a szerepe Varga Juditnak, Rogán Antalnak vagy éppen Orbán Viktornak a Völner–Schadl-ügyben.

Az ellenzéki összefogás pártjai országgyűlési választóbizottság felállítását kezdeményezik – jelentették be a DK, az MSZP, a Párbeszéd és a Momentum politikusai vasárnap a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Gelencsér Ferenc, a Momentum politikusa úgy fogalmazott, az utóbbi időszak legnagyobb kormányzati korrupciós ügyére derült fény, amikor kiderült, hogy Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium korábbi államtitkára rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forint közötti összeget vet át kenőpénzként a Magyar Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, az ellenzék Budapest 15. számú választókerületi közös képviselőjelöltje elmondta, a testületnek vizsgálnia kell az Emberi Erőforrások Minisztériumának szerepét is az ügyben.

Konczer Erik (Demokratikus Koalíció), Komárom-Esztergom megye 1. számú választókerületének közös ellenzéki országgyűlésiképviselő-jelöltje emlékeztetett, pártja korábban azért tett feljelentést, hogy kivizsgálják, nem kellett-e volna elrendelni Völner Pál letartóztatását vagy házi őrizetét, azonban beadványukat elutasították. A Demokratikus Koalíció politikusa úgy fogalmazott:

a fideszesek mossák egymás kezeit, miközben a tisztességes többségnek azt mondják, hogy nincs itt semmi látnivaló.

Konczer Erik hozzátette, a vizsgálóbizottság révén meg akarják tudni, meddig érnek el a szálak, és mi a szerepe ebben az ügyben Varga Juditnak, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antalnak vagy éppen Orbán Viktornak.

Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese azt mondta, a magyar embereknek éppen abból van elegük, hogy a fideszes kiváltságosok mindent következmények nélkül megtehetnek. A Budapest 4. számú választókerületében induló ellenzéki képviselőjelölt szerint teljesen egyértelmű, hogy ahol egy államtitkár feláldozható gyalog egy sakktáblán, ott a szálak miniszterekig, sőt akár a miniszterelnökig nyúlnak. A parlamenti többséget ismerve, borítékolható, hogy a kormánypártok elutasítják a javaslatot.

rtl.hu / PH

Legnépszerűbb cikkeink