Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Halálra fagyott egy hajléktalan Nagykanizsán

Létrehozva:

Fotó: Dimény András

Augusztusban még szállón élt, azóta eltűnt a rendszerből.

Szombatra virradó éjjel Nagykanizsán is fagypont alatt volt a hőmérséklet, ezt pedig már nem élte túl egy hajléktalan, aki Nagykanizsán egy bevásárlóközpont közelében hűlt ki – írja az ATV. 

A nagykanizsai Róka József készítette a fotókat még szombaton délután, amikor már rendőrök helyszíneltek egy bevásárlóközpont mögötti területen. A felvételeken is látszik, egy ember rendezkedett be egy bokor tövében. A fotók készítője azt mondta, hogy éjjelente arrafelé többen is szoktak aludni. „Nem szeretek odamenni a közelükbe, mert néha agresszívak” – mondta Róka József.

A hajléktalan férfi augusztusban járt utoljára a nagykanizsai hajléktalanszállón. Három napot töltött akkor a szállón, majd teljesen eltűnt az ellátórendszer szeme elől. A férfi 43 éves volt ő az idei hideg időszak első hajléktalan áldozata. 

Még teszt sem kell

„Jobban szeretik a szabad életet, azt csinál kint amit akar. Tehát több oka is van annak, hogy nem jön be. Erőszakkal nem tudjuk behozni. Mindenkit, egyébként, kivétel nélkül akivel kapcsolatban van a szociális segítő szolgálat, mindenkit hívunk be, mindenkinek elmondjuk, hogy milyen lehetőségei vannak. Nálunk bőven van hely az éjjeli menedékhelyen” – nyilatkozta Szőke Rozália, intézményvezető.

A hajléktalanszállón élők szerint ott jó helyük van. „Itt bent biztonságosabb. Meleg ételek vannak, meleg hely van, fürdési lehetőség is van, meg nincsenek bántalmazva az emberek. Itt normál körülmények között élünk. És sokkal jobb, meg teljes ellátás van” – mondta Bogdán Boldizsár.

A nagykanizsai szállón nem kérnek negatív tesztet attól, aki jelentkezik.

Legnépszerűbb cikkeink