Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Életbe léptetik a vörös kód-ot a nagy hideg miatt

Létrehozva:

A hideg időjárás miatt a Dél-Alföldön és Észak-Magyarországon kedd 20 órától szombat reggel nyolc óráig, a közép-magyarországi régióban kedd 20 órától csütörtök reggel 8 óráig életbe léptetik az úgynevezett vörös kódot.

A hideg időjárás miatt három régióban léptetik életbe az úgynevezett vörös kódot, ami azt jelenti, hogy valamennyi szociális intézmény számára kötelező a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadása – jelentette be Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára kedden.

Az államtitkár a döntést azzal indokolta, hogy a meteorológiai előrejelzés szerint a következő napokban éjszakánkánt mínusz 10 fokra vagy az alá is eshet a hőmérséklet. Az érintett régiókban a következők szerint lép életbe a vörös kód: a Dél-Alföldön és Észak-Magyarországon kedd 20 órától szombat reggel nyolc óráig, a közép-magyarországi régióban kedd 20 órától csütörtök reggel 8 óráig tart az intézkedés.

Fülöp Attila felhívta a figyelmet arra, hogy életveszélyes lehet, ha ilyen időben az utcán hosszabb ideig tartózkodik valaki. Arra kért mindenkit, hogy aki bajba jutott embert lát, értesítse a hajléktalanellátók diszpécserszolgálatát. A telefonszámok megtalálhatók a kormany.hu weboldalon, illetve a közösségi média kormányzati oldalain.

(Kiemelt képünk: Budapest, 2017. október 7. A járdán, takaró alatt alvó hajléktalan pár lábánál kutyájuk pihen a fõváros VII. kerületében, a Madách téren. MTVA/Bizományosi: Róka László )

Legnépszerűbb cikkeink