Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Vasárnap akár mínusz 15 fokos hideg jöhet

Létrehozva:

Három keleti megyében adtak ki vészjelzést az extrém hideg miatt.

Ma estétől az ország döntő részén beborul az ég, és többfelé számítani lehet hószállingózásra, havazásra –írja a met.hu.

Vasárnap délelőtt nagyrészt borult idő várható, még több helyütt hullhat hó, a délutáni, esti óráktól csökken a csapadék esélye, egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet. Az északnyugati szelet a Dunántúlon sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik, éjszaka azonban átmenetileg mérséklődik a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -10 fok között alakul, de északkeleten helyenként ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 0 és -6 fok között várható.

Vasárnap naplementét követően gyorsan hűlni kezd a levegő, hétfő reggelig az északkeleti megyékben van lehetőség -15 fok alatti hőmérsékletekre, főként a szélcsendes, hóval borított tájakon, ahol szakadozottabb lesz a felhőzet. Az extrém hideg miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adott ki vészjelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Legnépszerűbb cikkeink