Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A folyóíratok kiadásának támogatásáról döntött a kormány

Létrehozva:

Forrás: Shutterstock

Idén 346 milliót, jövőre 144 milliót kapnak folyóiratok megjelenésre, de 2022-24 között már 1,8 milliárdot szánna erre a kormány.

346,7 milió forinttal támogat a kormány 24 magyar irodalmi-közéleti-történelmi folyóiratot, jelent meg a Magyar Közlönyben kedd este. A lapok a következőek: Alföld, Bárka, Életünk, Eső, Forrás, Határtalan Régészet, Hitel, Jelenkor, Kommentár, Kortárs, Lyukasóra, Magyar Műhely, Magyar Napló, Magyar Szemle, Műhely, Napút, Parnasszus, Rendszerváltó Archívum, Rubikon, Szépirodalmi Figyelő, Tiszatáj, Új Forrás, Trianoni Szemle, Magyar Teátrum.

A pénz folyósításának lebonyolító szerve a Petőfi Irodalmi Ügynökség, és az Emmi Demeter Szilárd bevonásával dönt az egyes összegek mértékéről. Demeter Szilárd egy másik döntést posztolt ki ugyanakkor a Facebookra, ez is a közlönyben jelent meg: a kormány folyóiratok megjelenésére 1,8 milliárd forintot ad a 2022-24-es időszakra.

Ennek lebonyolítója is a Petőfi Irodalmi Ügynökség lesz, a támogatások mértékéről Demeter Szilárd bevonásával Kásler Miklós dönt majd. 2021-re ilyen célra 144 millió forint jut majd.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

 

Legnépszerűbb cikkeink