Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Haragosainál gyújtogatott, tizennégy évet ülhet

Létrehozva:

Képünk illusztráció / Forrás: Pixabay

A szomszéd településre is átjárt a piromán férfi.

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélték hétfőn, nem jogerősen azt a kékcsei férfit, aki 2018 nyarán többször életveszélyesen megfenyegette a vele haragban lévő falubelieket és felgyújtotta házaik melléképületét – írja az MTI.

B. K-val szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete, valamint rongálás és magánlaksértés volt a vád. A férfi több falubelijével haragban volt, őket és családtagjaikat többször életveszélyesen megfenyegette azzal, hogy rájuk gyújtja házaikat. Az első esetben 2018. június 15-én éjjel a vádlott belopózott egyik haragosa kertjébe és öngyújtóval felgyújtotta a kertben található melléképületet, amitől az teljesen leégett. Hat nap múlva ugyanitt a fatárolót égette fel, harmadszorra pedig a vályogház nyári konyhájánál rakott tüzet, de a lángok csak az ajtót égették meg.

Két hétre rá a vádlott bement egy másik haragosa telkére és felgyújtotta a melléképületet, a tulajdonos és ismerőse viszont időben észlelte a tüzet. A vádlott később egy 80 éves, mozgásában korlátozott asszony fatárolóját gyújtotta fel, a lakást is veszélyeztető tüzet a helyszínre érkező tűzoltók fékezték meg, a házban alvó idős nőt még idejében kimenekítették az épületből. A vádlott ugyanígy gyújtogatott a szomszédos településen élő korábbi élettársa és egy másik, idős haragosa telkén is; előbbi helyen a tűzoltók avatkoztak közbe, a másik esetben pedig a tetőszerkezetet égették le teljesen a lángok.

B. K. beismerte a gyújtogatásokat, de azzal védekezett, hogy nem akart embert ölni, ezért gyújtotta fel kizárólag a melléképületeket.

A per a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Legnépszerűbb cikkeink