Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Hatalmas tűz volt Rákosrendezőn

Létrehozva:

Hatalmas tűz volt hétfő éjjel  Rákosrendező állomás Teleki Blanka utca felőli oldalán – írja a Hvg. A katasztrófavédelem kedd hajnali tájékoztatása szerint egy 100 méter hosszú, 5 méter magas talpfarakás egy része gyulladt meg. A talpfák közelében egy 32 köbméteres gáztartályt is volt, azt egy mozdony vontatta 300 méterrel távolabbra.

Telex információi szerint a tűz 22:40 körül alakult ki, felsővezeték leszakadásának veszélye miatt kiürítették az egész állomást. A területet robbanásveszélyesnek minősítették, az állomás környékét lezárták. A talpfák mellett a környezők fák és bokrok egy része is meggyulladt, a tűz egy részét ugyanakkor éjfél utánra sikerült eloltani.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával fővárosi hivatásos, valamint rózsadombi és zuglói önkéntes tűzoltók, illetve a FOKA Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentő Egyesület önkéntesei oltották a lángokat. A helyszínre vízszállítók, vízágyúk és munkagépek is érkeztek.  Az egységek a továbbterjedt tüzeket eloltották, jelenleg egy vízágyú üzemel. A rakat szétbontása azonban még hosszú ideig eltarthat, így elhúzódó oltási munkálatokra kell számítani. Az állomást teljesen áramtalanították, és egy időre le is állították a vasúti forgalmat.

Rákosrendezőnél már közlekednek a vonatok

Megindulhatott a vonatközlekedés Rákosrendező állomáson, ahol vasúti talpfák gyulladtak meg hétfő éjjel a megszűnt vágányok területén – közölte a Mávinform az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a Budapest-Esztergom, a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon fokozatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés, a vonatok immár a Nyugati pályaudvarról indulnak és oda is érkeznek.

A MÁV-START vonatpótló buszokat állít be az utasok elszállításához. A pótlóbuszok érintik Rákosrendező állomást és Istvántelek megállóhelyet. A BKK éjszakai 914-es számú autóbuszával is utazhatnak az utasok Nyugati pályaudvar-Angyalföld-Rákospalota-Újpest között. Az autóbuszok körülbelül 20 percenként közlekednek, a vasúti menetjegyeket és bérleteket elfogadják ű– írta a Mávinform. A vonatok legfeljebb 20 kilométer/órás sebességgel közlekedhetnek – írták az OKF honlapján.

(Kiemelt képünk illusztráció. Rákosrendező vasútállomás, Budapesten 2021. szeptember 19-én. Fotó: Dimény András)

Legnépszerűbb cikkeink