Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Eltűnt Kim Dzsong Un, már az amerikai elnökválasztásra sem reagált

Létrehozva:

Fotó: NORTH KOREA AGENCY

Több ideje nem látták, mint amennyi időre tavasszal eltűnt.

Huszonharmadik napja nem látták a nyilvánosság előtt Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőt – írja az MTI. Kim legutóbb október 21-én jelent meg nyilvános eseményen, akkor egy temetőt keresett fel az ország déli részén található Phenjan tartományban, ahová az 1950–53-as koreai háborúban elesett kínai katonákat hantolták el.

Az észak-koreai vezető idén áprilisban húsz napig nem jelent meg a nyilvánosság előtt. Akkor azt rebesgették, hogy jelentősen romlott egészségügyi állapota, szívműtéten esett át, sőt halálhírét is keltették. Egyesek a koronavírus-járványban vélték megtalálni visszahúzódása okát. Kimet május elején egy műtrágyagyár felavatásán látták újra, aztán megint hetekre eltűnt a nyilvánosság elől.

Phenjan egyelőre a november 3-i amerikai elnökválasztásra sem reagált, és nem gratulált Joe Biden demokrata párti elnökjelöltnek. Az országegyesítési minisztérium tisztségviselője rámutatott: elképzelhető, hogy Észak-Korea még sohasem hallgatott ilyen hosszan az amerikai elnökválasztást követően.

Legnépszerűbb cikkeink