Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Koronavírusban hunyt el az egri kórház szülész-nőgyógyász főorvosa

Létrehozva:

Meghalt dr. Hercska Gyula a Markhot Ferenc Kórház szülész-nőgyógyász főorvosa. A Markhot Ferenc Kórház tájékoztatása szerint az ismert és elismert szakember koronavírus -fertőzésben hunyt el a miskolci kórházban írja a heol.hu.

Dr. Hercska Gyula főorvos 1967-ben végzett a Budapesti Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán és több évtizedig dolgozott a Markhot Ferenc Kórház Szülészet-Nőgyógyászati osztályán. 1971-ben szakvizsgázott szülészet-nőgyógyászatból, 1976-ban aneszteziológiából. 1986 és 1989 között a Megyei Tanács Egészségügyi osztályán anya- és csecsemővédelmi főorvos, majd osztályvezető főorvos-helyettesként tevékenykedett. 1989-től gondozó vezető főorvos beosztásban a Család-Nővédelmi Tanácsadó vezetője lett. Szakmai tudása, tapasztalata, generációk kezdő orvosainak adott szakmai biztonságot, emberi, baráti segítséget. Több évtizedes munkája alapján kapta meg 2016-ban a Markhot Díszoklevelet a kórház egyik legnagyobb elismerését – írja a megyei lap.

A Markhot Ferenc Kórház munkatársai fájó szívvel búcsúznak dr. Hercska Gyula főorvostól és osztoznak a család, hozzátartozók gyászában.

Legnépszerűbb cikkeink