Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Krumpliügy: Jakab Péter elvtársnak nevezte Kövér Lászlót az  Országgyűlésben

Létrehozva:

Forrás: Jakab Péter/Facebook

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője krumplis országgyűlési akciója miatt rá kiszabott 4,4 milliós forintos büntetéssel kapcsolatban azt üzente a kormányoldalnak: ha azt gondolták, hogy ezzel el fogják hallgattatni, akkor nem ismerik őt. 

„Büntethetnek milliókra, elvehetik az otthonomat, bezárhatnak a  börtönbe, tehetnek amit csak akarnak, de (..) addig nem nyugszom, amíg fel nem fogjuk szabadítani ezt az országot az önök álnemzeti, álkeresztény rendszere alól” – fogalmazott. Hozzátette: ez a rendszer semmit nem adott Magyarországnak a szegénységen és a megfélemlítésen túl.

A frakcióvezető Kövér Lászlót „elvtársnak” nevezve arról beszélt: a házelnök az igazság kimondásáért büntette meg október 23-án.

Kijelentette: a Jobbik véget vet annak, hogy „tolvajok hoznak törvényeket”, és visszaadja az országot a nemzetnek, szabadságot és jólétet biztosít az embereknek.    

A házelnök mielőtt megadta a szót Orbán Balázsnak, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkárának, arra kérte a kormánypárti képviselőket, hogy ne kiabáljanak, mert az azt jelenti, hogy „beugrottak annak a provokációnak, ami hétről-hétre itt zajlik”.

Az államtitkár válaszában „parlamenti szabotőrnek”, „politikai percembernek”, szélsőséges provokatőrnek nevezte a jobbikos frakcióvezetőt, akit arra szólított fel, hogy viselkedjen, mert az Országgyűlés egy munkahely. Próbáljon meg nem saját magával és a saját politikai túlélésével foglalkozni, hanem az  ország érdekével – szólította fel Jakab Pétert.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink