Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Az utcán is maszkot kell hordani Görögországban

Létrehozva:

Forrás: Shutterstock

A miniszterelnök szerint a maszk a vakcina, amíg nincs oltás. A csütörtöki új rekord a napi fertőzöttek számában 882 fő.

Görögországban kötelezővé teszik a maszkviselést a zárt termekben és az utcákon is a koronavírus-járvány terjedése miatt – jelentette be csütörtökön Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök lakossági felhívásában, írja az MTI.

A kormányfő mindezt a fertőzöttek számának ugrásszerű megnövekedésével indokolta.

„Mindenhol kötelezővé válik a maszkviselés. Nemcsak a zárt helyiségekben, de az utcákon is” – hangoztatta Micotákisz.

„Egyszerűen fogalmazva, a jövőben maszkban megyünk a kávézóba vagy étterembe, és csak az asztalhoz ülve vesszük le. És természetesen továbbra is fennáll a bárpultoknál történő étkezésre vonatkozó tilalom a zárt helyiségekben. A maszk vakcina a tényleges oltóanyag megjelenéséig” –fogalmazott a görög kormányfő. Hozzátette: helyes maszkviselés esetén minimális a fertőzésveszély.

Második intézkedésként a miniszterelnök éjszakai kijárási tilalmat rendelt el olyan régiókban, ahol magas a fertőzöttek száma. Kivételt csak az éjszaka dolgozók és a rendkívüli esetek jelentenek a szabályozás alól – tette hozzá.

Csütörtökön újabb rekordot döntött a fertőzöttek száma, 882 új esettel. A görög egészségügyi minisztérium honlapja szerint a járvány kitörése óta 28 216 fertőzöttet regisztráltak, akik közül 549-en hunytak el a betegségben.

Legnépszerűbb cikkeink