Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

111 települést zártak karanténba Libanonban

Létrehozva:

Libanonban 111 települést helyeznek zárlat alá a koronavírusos fertőzöttek számának hirtelen megugrása miatt – jelentette be a bejrúti belügyminisztérium pénteken.

A vasárnaptól kezdődő nyolcnapos karantén alatt az embereknek otthon kell maradniuk, és csak a legszükségesebb esetekben hagyhatják el lakásaikat. Csak az élelmiszerüzletek és patikák tarthatnak nyitva.

Helyi sajtójelentések szerint az intézkedés hátterében az áll, hogy több tisztségviselő is ellenezte az országos karantén elrendelését, mivel szerintük az csak tovább súlyosbítaná az ország amúgy is tetemes gazdasági nehézségeit.

Libanon súlyos gazdasági és pénzügyi válságban van, az 1975-1990-es polgárháború óta nem volt ilyen rossz a helyzet. Ráadásul a bejrúti kikötőben augusztus 4-én katasztrófa történt, amelyben több mint 2700 tonna, évek óta különösebb óvintézkedések nélkül tárolt ammónium-nitrát robbant fel. A több mint 190 halálos áldozatot és 6000 sebesültet követelő szerencsétlenséggel párhuzamosan egyre nagyobb gondot okoz a koronavírus terjedése. Libanonban eddig 40 882 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 374-en hunytak el. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink