Connect with us

Nagyvilág

Átlépte a 18 ezret az aktív betegek száma Magyarországon

Létrehozva:

Közülük majdnem 7 ezren budapestiek. Tegnap egy 30 éves férfi is életét vesztette.

937 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID19), és 6 beteg hunyt el az elmúlt napon. Az egyik elhunyt egy 30 éves férfi, akinél szívbillentyű elégtelenség állt fenn. Az aktív fertőzöttek száma ezzel 18 137 főre nőtt. Közülük minden harmadik budapesti, a fővárosban jelenleg 6760 aktív beteget tartanak számon. 620 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 38-an vannak lélegeztetőgépen.

Továbbra is kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, és az ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát! Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérjük, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben.

Az Operatív Törzs jelenleg 28 óvodában és 8 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 187 osztálynál és 7 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.

Legnépszerűbb cikkeink