Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Hackerek támadtak meg egy német kórházat, egy beteg meghalt

Létrehozva:

A kiberbűnözők egy egyetemet akartak megtámadni, a beavatkozásuk miatt a beteget rossz helyre, több mint 32 kilométerrel arrébb irányították.

Hackertámadás ért egy nagyobb kórházat a napokban Düsseldorfban, ami miatt az intézmény adminisztrációs, illetve betegfelvevő rendszerét sem lehetett használni. Az AP amerikai hírügynökség beszámolója szerint – amit a hvg.hu szemlézett – az incidens tragédiába torkollott, egy beteget ugyanis – a fennálló rendszerzavar miatt – rossz helyre, több mint 32 kilométerrel arrébb irányítottak, és mire a másik intézménybe értek vele, elhunyt.

A szakértők szerint, akik csütörtökön tették közzé első beszámolóikat a támadásról, a kiberbűnözők valójában nem a kórházat akarták megbénítani, célt tévesztettek: az ismeretlenek eredetileg az egyik helyi egyetemmel akartak kiszúrni, amely, mint most kiderült, közös hálózatot tart fenn azzal a kórházzal, ahol aztán az incidens lezajlott.

A düsselfordi ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Az elhunyt beteget az orvosok egy órán át próbálták újraéleszteni, sikertelenül.

 

Legnépszerűbb cikkeink