Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

L. Simon: a színműs tüntetők zsarolják a kormányt

Létrehozva:

A képviselő szerint felelőtlenség volt elhalasztani a tanévkezdést.

Jogi értelemben fölösleges a kuratórium visszalépéséről beszélni – mondta L. Simon László országgyűlési képviselő az ATV-ben. L. Simon szerint ez egy politikai vita, hiszen a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai és tanárai is tisztában voltak azzal, hogy milyen problémák vannak az intézményben, sőt, számos oktató ismerte be a struktúraváltás szükségességét. „Időszerű volt a változás. Fogadjuk el, hogy az egyetem vezetői maguk előtt tolják élő pajzsként a diákokat” – tette hozzá.

L. Simon László mérhetetlen nagy felelőtlenségnek tartja, hogy Upor László úgy döntött, nem kezdődik meg az oktatás, noha vannak diákok, akik tanulni szeretnének. Az iskolakezdés egyébként egy héttel csúszik. A fideszes politikus emlékeztetett mindenkit, hogy ők egy szóval sem mondták az egyetem vezetésének, hogy mondjanak le, vagy a tanároknak, hogy lépjenek ki. Mindenki folytathatta volna abban az osztályban a tanulmányait, akinél azt elkezdte. Azt szeretnék, ha mielőbb folytatódna a tanítás. L. Simon felhívta a figyelmet arra, hogy az egyetem vezetői nem mentek el a rektori konferenciára, illetve a hallgatói önkormányzatok ülésén sem vett részt az SZFE HÖK vezetője.

“Milyen vitakultúra az, hogy odaállunk az ajtóba, azt mondjuk, hogy be nem engedünk senkit, tárgyalni nem tárgyalunk senkivel, miközben a másikat vádoljuk meg azzal, hogy nem akar tárgyalni, és megzsaroljuk a kormányt, hogy hívja vissza a kuratóriumot?! Ez nonszensz.” – mondta a képviselő.

Legnépszerűbb cikkeink