Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Illegitimnek tartják, nem tárgyalnak Vidnyánszkyval az SZFE hallgatói

Létrehozva:

Az SZFE tiltakozó diákjai felszólítják az Innovációs és Technológiai Minisztériumot (ITM) vezető Palkovics Lászlót, hívja vissza az egyetem élére kinevezett kuratóriumot – erről beszéltek szokásos napi sajtótájékoztatójukon az érintettek a Népszava beszámolója szerint.

Mint elhangzott, nem tekintik legitim tárgyalópartnernek Vidnyánszky Attilát, ezért a hallgatók nem vesznek részt azon a szerdai egyeztetésen, amelyet a Magyar Rektori Konferencia kezdeményezett a Színház- és Filmművészeti Egyetem helyzetéről.

A szervezet tájékoztatása szerint az ELTE-n tartandó szerdai egyeztetésre szóló meghívást az egyetem vezetése, az egyetem fenntartójának vezetője és az egyetemi hallgatói önkormányzat vezetője is elfogadta. Ennek ellentmondott mai sajtótájékoztatóján Csernai Mihály HÖK-vezető, aki egy hosszú levelet olvasott fel, miért nem vesz részt a hallgatók képviseletében az egyeztetésen. Szerintük Vidnyánszky Attila és a kuratórium a diákság számára illegitim, a kinevezés pedig antidemokratikus.

Pontjaikat továbbra is fenntartják, azokra nem egy tárgyalás részeként, hanem alapjaként tekintenek. Ha a kuratórium nem vesz részt az ülésen, akkor hajlandók újratárgyalni a megjelenést. Egyúttal jelezték, hogy Upor László távozó rektorhelyettes jelen lesz, vele tart majd a tiltakozók dokumentumfilmes stábja is.

Legnépszerűbb cikkeink