Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Elhunyt Chadwick Boseman, a Fekete Párduc sztárja

Létrehozva:

A 43 éves afroamerikai színész vastagbél rákban szenvedett.

Chadwick Boseman felesége és családja körében halt meg Los Angeles környéki otthonában – közölte publicistája, Nicki Fioravante.

A színésznél négy évvel ezelőtt diagnosztizáltak vastagbélrákot. Családja közleménye szerint mindent elkövetett, hogy legyőzze a betegséget, a rengeteg kezelés és műtét ellenére is dolgozott és számos filmben szerepelt. Pályafutása megkoronázása volt, hogy eljátszotta a Fekete Párduc című Marvel-filmben T’Challa királyt. Boseman a nyilvánosság előtt nem beszélt rákbetegségéről.

Dél-Karolinában született és a Howard Egyetemen végzett, majd kisebb szerepekben tűnt fel a televízióban, mielőtt 2013-ban befutott volna. Hollywood figyelmét Jackie Robinson baseballsztár alakításával keltette fel A 42-es című sportdrámában. Egy évvel később A James Brown sztori című életrajzi filmben aratott sikert.

Boseman éppen aznap halt meg, mikor az amerikai baseballvilág Jackie Robinsonra emlékezett. A baseball-liga Twitter-közleményében méltatta időtálló alakítását a Robinsonról szóló filmben.

Színésztársai, sportolók, zenészek és Hollywood sztárjai, rajongók és politikusok is lerótták tiszteletüket az elhunyt színész előtt a közösségi médián. Viola Davis, aki A James Brown sztoriban és egy bemutatás előtt álló August Wilson-adaptációban is együtt szerepelt vele, a színész „tehetségét, szellemiségét, szívét és hiteles játékát” emelte ki mikroblogos üzenetében.

A színész-rendező Jordan Peele (Tűnj el!) nagy csapásnak nevezte Boseman halálát.

Chadwick Boseman utolsó munkái között volt a 21 híd című akcióthriller, amelynek producere is volt, legutóbb pedig Spike Lee Az öt bajtárs című filmjében láthatták a nézők. A Netflix számára forgatott August Wilson-adaptáció, a Ma Rainey’s Black Bottom forgatását tavaly nyáron fejezte be. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink