Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Koronavírusos lett egy színész, fertőtlenítik a Vígszínházat

Létrehozva:

A Pál utcai fiúk című darab egyik színésze az érintett, de tünetmentes.

Augusztus 21-én A Pál utcai fiúk című előadással indult volna a Vígszínház 2020/21-es jubileumi évada, azonban egy, az előadásban szereplő tünetmentes fiatal művész a tesztelés során pozitív mintát adott. Emiatt elrendelték a Vígszínház épületének fertőtlenítését – írja a Fidelio.

A nézők eldönthetik, hogy megfelel-e nekik az előadások új időpontja: átcserélhetik a jegyeket, vagy visszakérhetik a az árát.

A protokollnak megfelelően vasárnap a színház épületében az összes olyan területet fertőtlenítették hidegködképző berendezéssel, ahol fennállhat a fertőzés veszélye, így a színpadokat, nézőteret, színészbüfét, öltözőket, mosdókat, folyosókat, irodákat is.

A színház saját takarító személyzete emellett továbbra is folyamatosan fertőtleníti a helyiségeket és az érintésnek kitett felületeket, így a korlátokat, kilincseket, kapcsolókat is.

Az illetékes hatóságok múlt heti döntése alapján a munkatársak és a közönség egészségének védelmében a Vígszínházban és a Pesti Színházban a szeptember 4-ig meghirdetett előadásokat elhalasztották, és későbbi időpontban tartják meg azokat.

Legnépszerűbb cikkeink