Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

A Lyon 3-1-re verte a Manchester Cityt

Létrehozva:

Utolsóként az Olympique Lyon jutott a legjobb négy közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában, miután a szombati, lisszaboni negyeddöntőben 3-1-re legyőzte a Manchester City csapatát.

A 24. percben a City védőinek figyelmetlenségét kihasználva Maxwel Cornet szerzett vezetést a francia együttesnek. Az elefántcsontparti csatárnak ez volt a negyedik gólja az angol csapat ellen, ugyanis 2018-ban két meccsen háromszor talált be a manchesteriek kapujába – írja az MTI.

A City már az első félidőben is többet birtokolta a labdát, többet támadott és többször veszélyeztette a kaput, és ez a második felvonásban is így volt. A 69. percben Kevin De Bruyne góljával összejött az egyenlítés, ám csak tíz percig volt döntetlen az állás, mert egy gyors ellenakció végén Moussa Dembélé ismét a Lyont juttatta vezetéshez. A meccset a csereként beállt csatár második találata döntötte el a 87. percben, aki ezúttal Ederson kapus hibáját kihasználva volt eredményes. A harmadik francia gól előtt egy perccel a City karnyújtásnyira volt az egyenlítéstől, de Raheem Sterling öt méterről az üres kapu fölé lőtt.

A Manchester végül 67-33 arányban bizonyult jobbnak labdabirtoklásban, a kapura lövések száma 19-7, a kaput eltaláló kísérleteké pedig 8-6 volt.

A BL, illetve elődje, a BEK történetében idén fordult elő először, hogy két francia csapat is az elődöntőbe jutott. A Lyon ellenfele a Bayern München lesz szerdán, előtte a Paris Saint-Germain az RB Leipzig együttesével találkozik kedden.

Ezt megelőzően 1991-ben történt, hogy spanyol, angol és olasz csapat sem jutott a négy közé, akkor német, szovjet, francia és jugoszláv együttes volt érdekelt az elődöntőben.

Legnépszerűbb cikkeink