Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Két éve elkövetett darabolós gyilkosság gyanúsítottait fogták el – videóval

Létrehozva:

Fotó: Police.hu

Egy szlovák és egy magyar állampolgár megölt egy szintén büntetett előéletű férfit és barátnőjét, még 2016-ban, holttestüket 2018-ban találták meg a Pilisben, az elkövetőket most tartóztatták le.

A rendőrség nyomozást folytat H. Zsolt 41 éves magyar és K. Norbert 42 éves szlovák állampolgár ellen. A nyomozást 2018 januárjában kezdték meg a rendőrök, miután tudomásukra jutott, hogy budapesti lakásában megöltek egy szlovák állampolgárt, illetve a vele élő barátnőjét, majd a holttesteket feldarabolták és elásták.

A XIII. kerületi lakópark egyik földszinti lakásában alapos helyszíni szemle során emberi vért találtak, és azonosították a 43 éves szlovák állampolgárt. A férfi hamis okmányokkal bérelte korábban a lakást, és  Szlovákiában elkövetett erőszakos bűncselekmények miatt 8 éves szabadságvesztése elől bujkált 2014 óta hazánkban.

A felderítés érdekében Szlovákia és Magyarország közös nyomozócsoportot alakított. A szlovák rendőrök munkatársai megállapították, hogy a 43 éves férfival együtt élő 29 éves barátnője 2016 tavasza óta szintén eltűnt. A nő hozzátartozóitól vett biológiai minták és a Marina parti lakásból rögzített emberi vérszennyeződések összehasonlítása alapján sikerült azonosítani nyomait. A magyar nyomozók a bűncselekmény elkövetése után két évvel felkutatták és lefoglalták a barátnő autóját is.

A rendőrök 2018. július 9-én Pilisszentiván külterületén egy erdős területen tetemkereső kutyákkal és talajradar segítségével egy méter mélyen elásva megtalálták a két holttestet. Halálukat lövések okozták. Ezután testüket feldarabolták és mészbe ágyazva elhantolták.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a más bűncselekmény miatt letartóztatásban lévő 41 éves H. Zsoltot. A férfi vallomásában elmondta, hogy 2015-ben ismerkedett meg egy magyar ajkú szlovák állampolgárral, K. Norberttel, akivel három erőszakos bűncselekményt követett el Szlovákiában. A gyanúsított elmondta azt is, hogy 2016. február 11-én a Marina parti lakásban K. Norbert egyedül követte el a kettős emberölést, ő csak a holttestek darabolásában és elásásában vett részt.

A rendőrök július 24-én összehangolt akció keretében fogták el K. Norbertet Esztergomban. A férfit – aki korábban több erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt volt már büntetve nemcsak Szlovákiában, hanem Magyarországon is – és társát előre kitervelten, nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítják a rendőrök, H. Zsoltot bűnsegédséggel. K. Norbertet letartóztatták.

Legnépszerűbb cikkeink