Connect with us

Magyarország

Keddig kell várnunk az enyhülésre

Létrehozva:

Forrás: Pixabay

Zivatarokkal, felhőszakadással, jégesővel érkezik a hidegfront.

Hétfőn az ország északnyugati felén elszórtan, majd délutántól többfelé alakul ki zápor, zivatar, de a Tiszántúlon csapadék nem várható. Több helyen megerősödik, zivatar környezetében viharossá is fokozódhat a szél. Zivatarveszély miatt Budapestre, és 10 megyére, a felhőszakadás veszélye miatt Baranya, Somogy és Tolna megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Tolna megyére a hőség miatt is figyelmeztetett az Országos Meteorológiai Szolgálat: napközben 26-34 fokig melegszik a levegő, délen lesz a melegebb.

Kedden többfelé várható záporeső, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is, zivatarok környezetében viharossá fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet 11-20, a maximumhőmérséklet a Dunántúlon 20-26, délkeleten, keleten 26-32 fok között valószínű.

Szerdán is sokfelé lesz eső, zápor, zivatar, erős, viharos széllel. A legalacsonyabb hőmérséklet 11-19, a legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon 19-25, a keleti tájakon 26-29 fok között várható.

Csütörtökön eleinte főleg nyugaton, délnyugaton várható több helyen záporeső, zivatar, délutántól néhol valószínű zápor. A szél élénk, néhol erős, zivatarban viharos lehet. A leghidegebb órákban 11-19 fok lesz. Napközben 26-31 fokig melegszik a levegő.

 

Legnépszerűbb cikkeink