Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Lezárják a Kós Károly sétányt, autómentes lesz a Városliget

Létrehozva:

A Magyar Közlönyben jelent meg a határozat, de a pontos dátumról még nem döntött a kormány és a főváros vezetése.

Lezárják a Városligetet kettészelő Kós Károly sétányt, a Városligetet így teljes egészében a kerékpárosoknak és a gyalogosoknak adják át – írja a Magyar Közlönyben megjelent határozta alapján az Index. Emellett csúcsidőn kívül szintén lezárják az autóforgalom elől az Állatkert körutat is. Ez alól csak a trolibusz jelent kivételt, azok továbbra is azon az útvonalon fognak közlekedni.

A tervek szerint teljesen autómentes lesz a Hősök tere, mind a Műcsarnok, mint a Szépművészeti Múzeumi előtti részen, és a felszíni parkolást is megszüntetik, az új Dózsa György úti mélygarázsban lehet majd letenni az autót. Kivételt jelent az Állatkerti körút egy rövid szakasza, ott továbbra is lehet majd parkolni.

Az M3-as autópálya felől érkező autóforgalom számára összesen 1500 férőhelyes új P+R parkoló épülhet az M3 autópálya-bevezető – Hungária gyűrű – Mexikói út csomópontjában, a Mexikói úti Kisföldalatti-végállomásnál. A parkoló tervezését most nyáron elkezdik.

A Budapest Fejlesztési Központ az előkészítési, tervezési feladatokat a BKK-val együttműködésben végzi, a Városliget autómentesítésének terveit a városvezetés és a Kormány egyetértése alapján a Budapest Fejlesztési Központ készíti elő, Fürjes Balázs államtitkár irányítása mellett.

Legnépszerűbb cikkeink