Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A zeneipar visszaállítását követelik a zenészek

Létrehozva:

Megértik, hogy a koronavírus-járvány miatt le kellett állniuk, de azt már nem fogadják el, hogy minden visszaállhatott a régi kerékvágásba, kivéve a zeneipar. 

Eddig úgy volt, hogy augusztus 15-től meg lehet majd tartani az 500 főnél nagyobb rendezvényeket, azonban Palkovics László innovációs és technológiai miniszter arról beszélt, hogy a koronavírus második hulláma miatt lehet, hogy nem enyhítenek a mostani rendelkezéseken. Ez azt jelenti, hogy nem biztos, hogy meg lehet majd tartani a nagyobb rendezvényeket.

Ez a kijelentés felháborította a zenészeket. Majka például kedden egy élő videóban mondta el, hogy szerinte ez nem korrekt – írja az Index.

„Most már mindenki csinálhat mindent, egyedül a könnyűzenei iparág az, ami most totálisan ki van véreztetve” – fogalmazott a videóban, majd Majka a kormányt is megkérte arra, hogy a zeneipar megbénítása helyett inkább a megmentést tartsák szem előtt a szerdai döntéskor.

„Ebben az országban tökéletesen működik az a kettős mérce, amit az elmúlt hetekben meg hónapokban láthattunk: van, akinek szabad tömegrendezvényt szerveznie, és van, akinek meg nem” – utalt a sportrendezvényekre, ahol a szurkolók egymást ölelgetve drukkolnak a csapatoknak.

Mások is csatlakoztak Majka álláspontjához. Többek között a Tankcsapda, a Magna Cum Laude és Punnany Massif alapítója, és a Hooligans zenekar is hasonló véleményen van.

Legnépszerűbb cikkeink