Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Stagnál a fertőzések száma az idősotthonokban, eddig 140-en haltak meg

Létrehozva:

Több mint ezren fertőződtek meg idősotthonban és 140 koronavírussal fertőzött gondozott hunyt el – közölte a kormány hivatalos koronavírus-oldala.A koronavirus.gov.hu szerint Magyarországon a koronavírus- járvány megjelenése óta 33 idősotthonban – 13 budapesti és 20 vidéki intézményben – azonosítottak koronavírus-fertőzötteket és 140-re nőtt az idősotthonban koronavírussal fertőzött elhunytak száma.  A vírus magyarországi megjelenése óta összesen

921 idősotthon lakónál és 137 dolgozónál mutatták ki a koronavírust, 702-en már meggyógyultak.

A fővárosban 13 idősotthonban jelent meg a fertőzés, ebből 8 idősotthon a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működik, a többi civil vagy egyházi fenntartású. Az elhunytak háromnegyede a fővárosi fenntartásúakból került ki.

A legfertőzöttebb idősotthon továbbra is a Pesti úti idősotthon, ahol már 55-en haltak meg, 312 lakónál és 26 dolgozónál igazolták a koronavírus-fertőzést, és 267-en már meggyógyultak.

Állításuk szerint az Operatív Törzs és a járványügyi hatóság a járványügyi készültség alatt is fokozott figyelemmel kíséri az idősotthonokat, az eddigi adatok kedvezőek, stagnál a fertőzések száma.

Legnépszerűbb cikkeink