Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

No-go zónákat alakítottak ki és túl sokat szexelnek, ezért ivartalanítással küzdenek a majmok ellen

Létrehozva:

Egyre jobban szaporodnak és egyre agresszívebbek a városi majmok egy thaiföldi városban.

Az utcán élő majmok turistalátványosságnak számítanak a tahiföldi Lopburi városában. Az etetésük azonban az állatok elszaporodásához, bátrabbá válásához vezetett. Ráadásul a koronavírus-járvány hatására elmaradtak a turisták, így eltűnt a majmok állandó élelmiszerforrása, az egyedek sokszor egymás ellen fordultak, valódi utcai bandaháborúkat vívnak akár egy joghurtospohárért is.

Mindez pedig az emberekre nézve is veszélyes, ezért tulajdonképpen no-go zónák jöttek létre a majmok városi élettereiben.

A város vezetése ezért ivartalanítási programba kezd, mert félő, hogy a turisták visszatértével, az újra energiadús táplálkozás okán intenzívebb szexuális életet élő állatok még inkább túlszaporodnak – írja a Guardian.

A brit lap még márciusban közölt egy videót, amikor a helyzet kezdett eszkalálódni, 0:24-nél egyetlen banán miatt alakul ki a majmok között óriási tömegbunyó:

Hungry monkeys brawl over food as coronavirus hits tourism in Thailand

A large crowd of monkeys has been filmed brawling over a pot of yoghurt in a street in Thailand. A fall in tourist numbers amid the Covid-19 outbreak has res…

Legnépszerűbb cikkeink