Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Egyre valószínűbb, hogy meg lesznek tartva az augusztus 20-i központi rendezvények

Létrehozva:

A kormányszóvivő szerint „most úgy látják”, meg lesznek tartva az ünnepi rendezvények. Méltóképpen. Végső döntés július közepén lesz.

“Most úgy látjuk, hogy augusztus 20-át már meg fogjuk tudni ünnepelni méltóképpen” – ezt Szentkirályi Alexandra mondta ma a Kossuth Rádióban a műsorvezető kérdésére, hogy a járványügyi készültség időszakában mi lesz a sorsa a nagy rendezvényeknek.

Szentkirályi szerint főként a zeneipar, a szolgáltatók, a rendezvényszervezők jutnának lehetőséghez a Szent István napi több napos rendezvényeken, e szektorok megélhetését a járvány komolyan veszélyeztette.

A kormányszóvivő úgy fogalmazott, a sikeres járványügyi védekezés miatt most már mi is a saját életünkben érezhetjük, hogy szerencsére sokkal könnyebben tudjuk megélni a hétköznapokat, mint eddig. Mint mondta “a Szent István-napi ünnep megélése arra ad egy jó lehetőséget, hogy egy kicsit mi is felszabaduljunk az elmúlt hetek nyomása alól”. Ez komoly szerepet játszik a gazdaság újraindításában – tette hozzá.

A tegnapi kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy nagy rendezvények megtartására augusztus 15-ig továbbra sincs lehetőség, de a kormány

július közepén várhatóan már olyan helyzetben lesz, hogy megalapozott döntést tud hozni az augusztus 20-ai rendezvényekről is.

A Fővárosi Közgyűlés szerdán  megtiltotta, hogy a Lánchídról tűzijátékot tartsanak.

(ATV)

Legnépszerűbb cikkeink