Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

A főváros megtiltotta a Lánchíd használatát az augusztus 20-ai tűzijáték és állami ünnepség céljaira

Létrehozva:

A Fővárosi Önkormányzat vezetése döntött arról is, hogy június 27-től, szombattól 30 km/órára csökken a megengedett sebességhatár a Lánchídon.

A Fővárosi Közgyűlés mai ülésén Tüttő Kata főpolgármester-helyettes megerősítette:

heteken belül kiírják a Lánchíd felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárást,

ezzel az elmúlt évek halogatása után elkezdődik végre a 171 éves híd felújítása.

  • Mint ismert, az októberben megválasztott városvezetés a Lánchíd terhelésének csökkentése érdekében már intézkedett az 5 tonnánál nehezebb járművek hídról történő kitiltásáról.
  • Már februárban kezdeményezte a kormánynál, hogy a Lánchíd felújításának várható költségeinek csak kis részét fedező állami hozzájárulást a hídszerkezet felújítására költhesse, közbeszerzés keretében.

Az azóta eltelt időben a Budapest Közút, mint a Lánchíd fenntartója napi szinten ellenőrzi a híd állapotát, az észlelt hibákat kijavítják, hetente adnak jelentést a városvezetésnek – közölte Tüttő.

A Budapest Közút javaslatai alapján döntött most úgy a városvezetés, hogy a Lánchíd megóvása, védelme érdekében újabb intézkedéseket hoz.

  • A hídon június 27-től 30 kilométer/óra a megengedett sebességhatár.
  • És mivel az elmúlt évek tűzijátékai is hozzájárultak a hídszerkezet egyes elemeinek rozsdásodásához, ezért mostantól a Lánchíd az augusztus 20-ai tűzijáték és állami ünnepség céljaira nem használható.

Legnépszerűbb cikkeink