Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Pikó András sajtópert nyert az Origo ellen

Létrehozva:

A kormánylap azt állította, a józsefvárosi polgármesternek első dolga volt megemelni a saját fizetését. Pedig ha akarna se tudna tenni ilyet: a polgármesteri pénzeket a Parlament törvényben rögzíti. Az ítélet első fokú. 

Sajtópert nyertem: hazudott az Origo

– közölte a Facebookon Pikó András.

A VIII. kerületi polgármesterről az Origo néhány hónappal ezelőtt azt írta, első dolga volt, hogy megemelje a saját fizetését. Azonban a polgármesternek járó illetmény és költségtérítés összegét törvény rögzíti, azt megemelni sem a polgármester, sem a képviselőtestület nem tudja.

Pikó sajtó-helyreigazítási pert indított. A múlt héten ezt a pert első fokon megnyerte, az ítélet nem jogerős. A polgármester úgy értékelt,

Újabb hazugságról bizonyosodott be, hogy semmilyen alapja nem volt.

 

Pikó András polgármester

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) Budapest… VIII. Kerület Helyi Választási Bizottságának (HVB) bejelentése alapján eljárást indított, miszerint Pikó András polgármesterjelölt a személyes adatokat jogosulatlanul kezelte és adatbázist hozott létre a 2019. évi önkormányzati választással összefüggésben. A NAIH 2020. május 18. napján kelt jogerős végzésében a hatósági ellenőrzést ekörben felelősség megállapítása nélkül lezárta.

Legnépszerűbb cikkeink