Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Lezuhant egy busz egy felüljáróról Varsóban

Létrehozva:

Súlyos buszbaleset történt a lengyel fővárosban: egy halott, több sebesült. Rosszullét törhetett a sofőrre.

Lezuhant egy közúti felüljáróról a varsói tömegközlekedési vállalat egyik autóbusza csütörtökön, a balesetben egy ember meghalt, tizennyolcan megsérültek – közölte a lengyel közszolgálati televízió. Rosszul lehetett a sofőr.

A csuklós busz, amelyen a baleset pillanatában mintegy negyvenen utaztak, egy elágazásban áttörte a felüljáró védőkorlátját és kettészakadt: az elülső rész az odalent haladó Visztula parti főút kerékpárútjára zuhant, míg hátsó része fennakadt a korláton.

  • Mentők, légimentők és húsz tűzoltó alakulat szállt ki a baleset helyszínére. A rendőrség kerülőutakra terelte a forgalmat a Gdansk felé vezető főútról.
  • Tizennyolc sérültet – köztük két kiskorút – kórházba szállítottak, ötük állapota súlyos. A buszvezető könnyebb sérüléseket szenvedett.
  • A helyszínt megszemlélő Konstanty Radziwill mazóviai vajda újságíróknak azt mondta: a sofőrről megállapították, hogy józan volt.

Rafal Trzaskowski varsói főpolgármester, aki a baleset miatt megszakította a vasárnapi elnökválasztás előtti vidéki kampányútját, elmondta: a jármű “szinte új volt”, a kocsivezető pedig egy fiatalember, aki “valószínűleg rosszul lett”.

Ezt a változatot valószínűsítette a rendőrség szóvivője is, aki azonban aláhúzta: a baleset körülményeit még vizsgálják. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink