Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Vizsgálóbizottságot alakít a Momentum a korrupciós ügyek miatt

Létrehozva:

Tudni akarják, hogy a kormány a fővárosban mire költötte az adófizetők pénzét.

Soproni Tamás VI. kerületi polgármester saját Facebook oldalán tette közzé, hogy Havas Gábor, Budapest momentumos egészségügyi tanácsnokának vezetésével áll össze a fővárosi vizsgálóbizottság. Teszik mindezt azért, mert a 2019-es kampányban az egyik fő választási ígéret a korrupciós leszámolás volt. Szerintük ugyanis „nincs ember Magyarországon, aki elhinné, hogy az ország leggazdagabb embere egy százmilliárdos egykori gázszerelő, és nem Orbán Viktor miniszterelnök”. Soproni hozzátette, hogy a „Fidesz-kormány neve az elmúlt időszakban összeforr a korrupcióval”.

Szeretnék megvizsgálni többek között a 4-es metró ügyét, a Bálnát, a 3-as metró felújítását a biodóm kérdését, a parkolási rendszert és az e-jegyrendszert. Tehát olyan ügyeket, amelyeknél okkal feltételezik, hogy „bűncselekmény történt”, és ezeknél feljelentést is fognak tenni.

„A budapestieknek szerintünk joguk van tudni, mit csináltak a pénzükkel – hogy hová tűntek azok a százmilliók, egyes esetben milliárdok, amiket ők adóként fizettek be, és amelyekből fejlesztések helyett magánvagyonok lettek” – írja Soproni, hozzátéve, hogy a bizottságnak lesz fideszes külső és belső tagja is, és ha ők szeretnének érdemi munkát hozzátenni, akkor „tárt karokkal várják őket, bármikor csatlakozhatnak a munkához”.

Soproni Tamás

MOMENTUMOS VEZETÉSŰ FŐVÁROSI VIZSGÁLÓBIZOTTSÁG ALAKUL AZ ELMÚLT ÉVEK… KORRUPCIÓS ÜGYEINEK KIVIZSGÁLÁSÁRA A Fidesz-kormány neve az elmúlt időszakban összeforrt a korrupcióval. Nincs ember ma Magyarországon, aki elhinné, hogy az ország leggazdagabb embere egy százmilliárdos egykori gázszerelő, és nem Orbán Viktor miniszterelnök.

 

Legnépszerűbb cikkeink