Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Módszeresen leragasztották és átírták az édességek és üdítők lejárati dátumát egy budapesti boltban

Létrehozva:

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei mindet kivonták a forgalomból.

A 24.hu szúrta ki a Nébih honlapján, hogy az ellenőrzött budapesti diszkontban tartott helyszíni ellenőrzés során a szakemberek megállapították, hogy az ott árusított egyes élelmiszertermékeket felülcímkézték és a felragasztott címkén a lejárt, eredeti minőségmegőrzési időt jogellenesen meghosszabbították. A hamisított élelmiszereket — amelyek nagyrészt édességek voltak — az üzlet eladóterében találták az ellenőrök.

Mint írják: a helyszíni ellenőrzés során az ügyfél úgy nyilatkozott, hogy a meghosszabbított minőségmegőrzési időket tartalmazó címkéket egy piacon vásárolta és azokat az üzletben helyezte fel a termékekre. Ezeken kívül túl nem nyomonkövethető, illetve lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszerek is akadtak a diszkontban.

Hamisított élelmiszereket vont ki a forgalomból a Nébih

Egy fővárosi, egyebek mellett élelmiszert is árusító üzlet ellenőrzése során számos, jogellenesen meghosszabbított minőségmegőrzési idejű, ezért hamisítottna…

A szakemberek az összesen 63 tétel jogsértő élelmiszert azonnali hatállyal kivonták a forgalomból, ismételt forgalomba hozatalukat pedig azonnali hatállyal megtiltották. Az ügyben az eljárás, valamint a bírság megállapítása folyamatban van.

A jogsértési lista alapján az Erzsébet körúti ázsiai diszkontról van szó.

Legnépszerűbb cikkeink