Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Archív cikkek

Müller Cecília: Gyakorlatilag lezajlott az első hullám

Zsigmond Viktória

Létrehozva:

Milkovich János ezredes, a Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj parancsnoka a katonák fertőtlenítő felszerelését mutatja Müller Cecília országos tisztifőorvosnak a járványügyi bevetési egységnek tartott eligazítás után a Rendőrségi Igazgatási Központ előtt, a XIII. kerületi Teve utcában 2020. június 15-én / Fotó: Kovács Tamás/MTI

Jön a járványügyi bevetési egység, és csupán egy új fertőzött volt Magyarországon – ezek hangzottak el az Operatív Törzs keddi tájékoztatóján.

Kiss Róbert rendőr alezredes tájékoztatójában elmondta, hogy a veszélyhelyzet végéről szóló törvényt elfogadták, de még nincs vége a járványnak, ezért megalapítottak egy úgynevezett járványügyi bevetési egységet. A feladatuk a vírusra való gyors reagálás lesz, amit a tisztiorvos-helyettes vezet majd.

Müller Cecília jó hírrel kezdte a tájékoztatóját, ugyanis az elmúlt 24 órában csupán egy új fertőzöttet regisztráltak. Mint mondta, gyakorlatilag lezajlott az első hullám Magyarországon. Azt viszont kiemelte, hogy a világban még mindig tart a járvány, ezért fontos az éberség.

Arról, hogy marad-e a maszk és az idősek idősávja, annyit mondott, hogy ezekről majd a kormány dönt, de azt javasolja, hogy minden család készítsen magának egyéni tervet a nyári szünetre, hogy ezzel óvjuk az idős hozzátartozókat.

Legnépszerűbb cikkeink