Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Eltiltották a diákjaitól a vasalódeszkás testnevelőt

Létrehozva:

Pedig csak azt tette, ami a dolga: videón mutatta be a diákoknak az előírt tornagyakorlatokat.

Vezsenyi László, a makói József Attila Gimnázium testnevelője humoros videót forgatott, amiben a nappalijában, egy vasalódeszkán mutatta meg, hogy az interneten keresztül, a lakásba zárva is lehetséges úszást tanítani és tanulni.

Security Check Required

No Description

A videóért azonban nem dicséretet, hanem büntetést kapott:

„Másnap reggel telefonált a vezetőm, hogy azonnal szedjem le a videót, mert a tankerület vezetője fel van háborodva, tajtékzik. (…) Innentől már semmit nem tudok, mert azonnal elvették a csoportjaimat. (…)

aznap letiltottak a tanításról.”

Ezt Vezsenyi mesélte el egy interjúban. A testnevelő írásbeli figyelmeztetést is kapott, mert az iskola pólóját viselte. Azután át kellett adnia a tanulói csoportjait a kollégának. A továbbiakban nem küldhetett a diákoknak semmilyen digitális anyagot.

Ennek ellenére viszont utasították, hogy a tananyagokat attól még el kell készítenie, és minden nap reggel el kell küldenie az igazgatónak és a tankerületi vezetőnek.

A gyerekek viszont nem látják őket.

Azután tanulmányozni kellett a Nemzeti Pedagóguskar etikai kódexét és a nemzeti alaptantervet. A tankerület vezetője azt is elvárta volna, hogy az igazgatója ezekből „kérdezze ki”. Szerencsére, ez utóbbitól az igazgató végül eltekintett.

Vezsenyi hiába írt még Hajnal Gabriellának is. A  Kéebelsberg Központ vezetője 3 hét után annyit válaszolt, hogy forduljon panaszával a tankerület vezetőjéhez. Azaz ugyanahhoz az emberhez, aki ezeket az büntetéseket kiszabta rá.

A tanár ügyét végül a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete karolta fel. A PDSZ neki ítélte a Civil Kurázsi Díjat, de Vezsenyit ez csak mérsékelten vigasztalja:

„Most marhára elment a kedvem a tanítástól, 30 év után. Borzasztó csalódott vagyok. Hogy eltiltottak a diákjaimtól – ezt rettenetesen aránytalannak érzem.

Nem biztos, hogy a jövőben a pályán akarok maradni.”

(Nedolgozzingyen)

Legnépszerűbb cikkeink