Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

A kormány válasza a az Európai Bizottság nemzeti konzultációs fake news-vádjaira: Soros

Létrehozva:

Kovács Zoltán az MTI-nek mondta el a kormány álláspontját abban a kérdésben, miért szerepel a nemzeti konzultáció kérdései között egy olyan állítás, amely az Európai Bizottság szerint nem igaz.

Reagált a kormány Vera Jourová Európai Bizottság-alelnök szavaira: a a politikus azt mondta, nem igaz az az állítása a nemzeti konzultációs kérdéseknek, hogy „„Brüsszel arra készül, hogy megtámadja a magyar alkotmány bevándorlással kapcsolatos szabályait. Arra akarnak kényszeríteni bennünket, hogy megváltoztassuk Alaptörvényünk migrációt tiltó rendelkezéseit.”, mert a Bizottság sosem kérne ilyet.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a konzultációs kérdés valóságtartalmára nem tért ki, de azt elmondta az MTI-nek, hogy „Az alelnök állításával szemben az igazság az, hogy az elmúlt években az Európai Bizottság szisztematikusan támadta az összes olyan lépésünket, ami az európai határ megerősítésére, a határvédelem megerősítésére irányult”, és hozzátette

„Vera Jourovának a Soros Györgyhöz és a Soros György-féle szervezetekhez fűződő tevékenysége egyértelműen látható és egyértelműen migrációpárti felfogásról tanúskodik.”

Legnépszerűbb cikkeink