Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Meglepetések Mogyoródon

Létrehozva:

Hétvégén rendezték meg a 36. Magyar Nagydíjat a Hungaroringen. Nem csak a verseny volt érdekes – és izgalmas.

Fontos volt az idei magyar nagydíj a mogyoródi pályán, hiszen szombaton bejelentették, hogy 2037-ig biztosan lesznek még versenyek a Hungaroringen. Erről Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója és Palkovics László miniszter állapodott meg. A hétvégén igencsak változatos időjárás várta a pilótákat. Pénteken és szombaton hőség, majd vasárnap délelőtt kiadós esőzés köszöntötte a versenyzőket. Bár a zivatar elállt a verseny kezdetére.

Aztán elképesztő tömegkarambollal rajtolt a verseny. Valtteri Bottas nagyon elszámította az első féktávot és Lando Norris autójába ütközött, aki Sergio Pérezbe ment bele és így tovább szépen sorban. Összesen négy versenyzőnek ért véget rögtön a futam: Stroll, Bottas, Norris és Leclerc is kénytelen volt feladni. Egyből be is lengették a piros zászlót, vagyis leállt a futam.

Az események után a mezőny nagy része a bokszutcába hajtott slick gumikért, de Hamilton kint maradt, és az F1 történelemének első olyan rajtját hajtotta végre, amin egyedül vett részt. Az újraindításkor Nyikita Mazepin kereke összeért egy Alfa Romeóval, és előbbinek is befejeződött a verseny.

Közben a Mercedes hatalmas hibát követett el, ugyanis Hamilton a bokszkiállása után az utolsó helyre ért vissza. Ekkor vette át a vezetést Ocon, és meg is tartotta a futam végéig, majd élete első győzelmét aratta. Mögötte hatalmas taktikai harc folyt, Hamilton az utolsó helyről visszajött, de végül csak harmadik lett, a pontversenyben így is visszavette a vezetést a hétszeres világbajnok, miután Verstappen csak a tizedik lett. Ocon, Vettel és Hamilton mögött Sainz, Alonso, Gasly, Cunoda, Latifi, Russell, Verstappen, Räikkönen, Ricciardo, Schumacher és Giovinazzi lett a további sorrend.

lakatos

 

Szivárvány-verseny

A Magyar Nagydíj előtt Hamilton és Vettel is szolidaritását fejezte ki a magyarországi LMBTQ-közösséggel, amire válaszul a Fidesz kommunikációs gépezete is beindult. „A Forma 1-es futam sztárjainak megszólalása azt példázza, hogyan működik ez a hálózat, ha egy bizonyos kérdésben egy EU-tagállam másként gondolkodik, mint azt a nemzetközi mainstream elvárná: megszólaltatni beszélő fejeket, akikre a laikus közvélemény figyel” – nyilatkozta Kovács Zoltán. Deutsch Tamás pedig a nácikhoz hasonlította azt, hogy Vettel szivárványszínű maszkban és pólóban jelent meg.

 

(Kiemelt kép: KŐHALMI PÉTER – POOL-AFP VIA EUROPRESS)

Legnépszerűbb cikkeink