Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Elrajtolt az NB I

Létrehozva:

A címvédő Ferencváros kikapott a kisvárdai csapattól. Az első osztályba visszatérő DVSC nagy arányú győzelmet aratott a Budapest Honvéd vendégeként, míg a másik újonc Gyirmót döntetlenre kényszerítette az MTK-t.

A Fradi jól kezdett az első félidőben, de mégis a vendégcsapat jutott el a legnagyobb helyzetig, amit Bogdán Ádám bravúrosan hárított. A második félidő elején nagyon erősen kezdett a várdai csapat és magukhoz ragadták az előnyt. A Fradi nagyon erősen nyomni kezdett, de ismét a vendégek tudtak eredményesek lenni: 2-0. A végén az FTC egy tizenegyeshez jutott a videobíró segítségével, de az csak az eredmény kozmetikázására volt elég; Ferencváros-Kisvárda Master Good 1-2. 

A Debreceni VSC 1-0-ról tudott felállni idegenben a kispesti Bozsik Arénában. Ezen a meccsen sem maradhatott ki a videobíró, és a hazai csapat emberhátrányba került kezezés miatt az 59. percben. A büntetőt Dzsudzsák értékesítette és csapata meg sem állt 1-4-ig. 

A gyirmótiak félhomályban (ugyanis a stadionban négyből csak három reflektor világított) 1-1-et tudtak játszani hazai pályán az MTK ellen. A meccs utolsó perceiben itt is használni kellett a videobírót, mivel a korábban öngólt fejelő Ferreira fejberúgott egy hazai játékost.

Ennek ellenére a Gyirmót nem tudta növelni előnyét és 1-1-es döntetlennel kezdte meg az idei NB I-es szereplését. 

Az I. forduló további eredményei: Paks-Mezőkövesd (2-3); Zalaegerszeg-Videoton (1-1); Újpest-PAFC (1-2).

lakatos

(Kiemelt kép: CZEGLÉDI ZSOLT – MTI)

Legnépszerűbb cikkeink