Connect with us
Nemzeti konzultáció

Magyarország

Jourová hazudik és Soros pénzeli, írta ki Kovács Zoltán

Létrehozva:

Két európai bizottsági biztos is bírálta a magyar állapotokat, Kovács Zoltán visszaszólt.

Didier Reynders pénteken Brüsszelben azt mondta: ahogy minden tagország esetében, Magyarország számára is fontos, hogy a törvény- és alkotmánymódosítások elfogadását széles körű vita előzze meg. Ezzel a hétfőn 23:59-kor benyújtott törvénymódosítások, és Alaptörvénymódosításokra utalt, amelyek komoly ideológiai meghatározottságúak. A magyar alaptörvény módosítására vonatkozó javaslattal összefüggésben megjegyezte: noha ez tagállami hatáskörbe tartozik, a tagországoknak tiszteletben kell tartaniuk a nemzetközi emberi jogi kötelezettségeiket és a hatályos uniós jogszabályokat.

Vera Jourová kijelentette: a média magyarországi helyzetét érintően komoly aggályok merülnek fel a szólásszabadság, valamint a független média munkafeltételeit illetően.

Nem hagyta mindezt szó nélkül Kovács Zoltán. Vera Jourová és Didier Reynders uniós biztosok az ideológiai meggyőződésük alapján végzik munkájukat, ami aláássa az Európai Bizottság hírnevét – írta ki a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Twitterre.

Úgy fogalmazott, Vera Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke ismét kompromittálta magát, és bebizonyította, nem ér fel az uniós biztos szerepéhez. Közölte: a biztos a magyar sajtószabadságról semmit sem tud, és hazudik, mert Soros György pénzeli. Kovács Zoltán szerint Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyi biztosa is teljességgel hasztalan a tagállamok számára a világjárvány idején. Kovács szerint a két uniós biztos az ideológiai meggyőződése alapján végzi munkáját, ami aláássa az Európai Bizottság hírnevét. Továbbra is követeljük Vera Jourová lemondását – zárta üzenetét Kovács Zoltán. (MT)

Legnépszerűbb cikkeink