Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Semjén Zsolt is értékelte a szlovák miniszterelnök magyaroknak tett gesztusát

Létrehozva:

Matovic gesztusa kulcs az együttműködésben, a kinyújtott kezet el kell fogadni, mondta a magyar miniszterelnök-helyettes.

Bátor és korrekt gesztusnak nevezte Semjén Zsolt Igor Matovic szlovák miniszterelnök június 2-án rendezett fogadását a pozsonyi várban, amelyre száz magyart hívott meg, hogy Trianonról beszéljenek a Felvidék.ma-nak adott interjújában.

Itt Matovic olyanokat mondott, mint hogy „a magyar történelem a mi közös történelmünk. Hogy a magyar királyok a mi közös királyaink voltak”, illetve elnézést kért a magyarokat ért igazságtalanságok miatt.

„Matovič gesztusa véleményem szerint azt fejezete ki, hogy a jövő tekintetében a V4-es együttműködésben és szolidaritásban, ami egyébként az EU-ban az érdekeink érvényesítésének feltétele, a legszorosabban együtt kell működnünk. Ez a gesztus, amit ő tett, egy reményteljes nyitány abban a tekintetben, hogy a későbbiekben a kényes kérdésekről is tudjunk majd tárgyalni. Meggyőződésem, hogy a kinyújtott kezet el kell fogadni”, mondta Semjén.

Legnépszerűbb cikkeink