Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Az MLSZ elfogadja, ha megbüntetik a kupadöntős tumultuózus jelenetek miatt

Létrehozva:

Az MLSZ elfogadja, ha a rendőrség megbünteti, mert a szurkolók nem tartották az előírt távolságot a szerdai labdarúgó Magyar Kupa-döntőn.

A Magyar Labdarúgó Szövetség összességében elégedett a klubok munkájával és a szurkolók meghatározó többségének fegyelmezettségével is a koronavírus-járvány miatt bevezetett szigorú intézkedések kapcsán.

Az MLSZ-közlemény külön kitért a szerdai Budapest Honvéd-Mezőkövesd Zsóry FC kupadöntőre is, amelyet a Puskás Arénában tízezer néző előtt nyertek a kispestiek, megszerezve ezzel történetük nyolcadik MK-sikerét. Az MLSZ jelezte, egy esetleges indokolt szankció a rendezőt, azaz a szövetséget sújtja, amit a szervezet tudomásul vesz.

Az MLSZ szerint az egyik legnagyobb felelőtlenség és legkockázatosabb dolog

a folyamatos teszteléssel figyelt játékosok és az egészségügyileg ellenőrizetlen szurkolók esetleges érintkezése. A szurkolók és játékosok közös gólöröme, mérkőzés utáni ünneplése, a pacsizás a jelenlegi különleges helyzetben kifejezetten kockázatos, felelőtlen és ezek miatt az MLSZ szabályai által tiltott. Azzal a sportszervezettel szemben, amelynek játékosai ezt a tilalmat megszegik, az MLSZ haladéktalanul fegyelmi eljárást indít.

Ugyanakkor a szövetség szerint a meghatározó többség követte az előírásokat a nézőtéren való elszórt ülésrend betartásában is. Az MLSZ újságírói megkeresésre közölte, hogy a díjátadáson résztvevő

Csányi Sándor elnök és a kormányt képviselő Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter rendelkezett a 24-36 órás negatív teszteredménnyel,

ahogy mindenki, aki a szigorú szabályokkal védett sportzónába belépett a mérkőzés ideje alatt. (MLSZ)

Legnépszerűbb cikkeink