Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Béremelési igényükre választ sem kaptak a kormánytól az orvosok

Létrehozva:

Pedig csak az osztrák bérek felét célozta meg a Magyar Orvosi Kamara, hogy ne kelljen hálapénzt elfogadni és ne vándoroljanak el az orvosok.

Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara tavaly megválasztott elnöke a Magyar Narancsnak adott interjút. Az online publikált részletből kiderül, amit már korábban is lehetett hallani, hogy van kapcsolatuk a kormánnyal, a járvány elleni védekezésben több javaslatukat is megfogadták, találkoznak időnként a belügyminiszterrel, a béremelési igényeikre viszont választ sem kaptak.

  • A bértáblájukat az Emmiben tárgyalási alapnak tekintették, de nem ígértek semmit.
  • Ahogy Pintér Sándor sem.
  • Kérték Tállai András államtitkártól, hogy közvetlenül tárgyalhassanak az orvosbérekről a Pénzügyminisztériummal, nem kaptak választ.

Kincses elmondta, hogy az egészségügyi dolgozók béremelésével két céljuk van.

Az egyik az orvosi cél, hogy egy munkából, tisztességes bért keresve meg lehessen élni, ne kelljen hálapénzt elfogadni és másod-, illetve harmadállást vállalni. A másik a társadalmi cél, hogy legyenek orvosok a közfinanszírozott ellátásban, azaz legyen működőképes, a járványhelyzetben is reagálni tudó egészségügy Magyarországon. „Ehhez az osztrák bérek 50 százalékát céloztuk meg, ezzel már itthon és a közfinanszírozott ellátásban lehetne tartani a dolgozókat.”

Legnépszerűbb cikkeink