Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

A Fradi-stadionban, szabad téren tartja elnökválasztását a Fővárosi Törvényszék

Létrehozva:

A Groupama Arénában rendezi meg véleménynyilvánító összbírói értekezletét a Fővárosi Törvényszék hétfőn a koronavírus-járvány miatt. A törvényszék sajtóosztálya azt írta: júniustól a hatályos rendelkezések lehetőséget adnak rá, hogy a Fővárosi Törvényszék és a kerületi bíróságain ítélkező mintegy 800 bíró véleményt nyilváníthasson a törvényszék elnöki posztjára pályázók céljait és terveit részletesen bemutató pályaművekről.

Az összbírói értekezletet viszont csak a járványügyi intézkedések, a jelenlévők között legalább kétméteres távolság betartásával, lehetőleg szabad téren lehet megtartani, ezért azt nem az Országos Bírósági Hivatal aulájában, hanem a nyílt terű sportlétesítményben rendezik meg – tették hozzá.

A közlemény szerint a bírák véleményt nyilvánítanak Tatár-Kis Péter, a Fővárosi Törvényszék elnöke és Fazekas Sándor, a Fővárosi Törvényszék tanácselnök bírája által benyújtott elnöki pályaművekről, valamint a törvényszéken április 1-től újonnan felállított Közigazgatási Kollégium és Munkaügyi Kollégium kollégiumvezetői álláspályázatairól is. (MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink