Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Archív cikkek

Szijjártó: 2025-ig magyar űrhajós megy az űrbe

Létrehozva:

Űrkutatásért Felelős Miniszterek címmel tett közzé egy videót Szijjártó Péter Külgazdasági és Külügyminiszter. Az űr külügyi szféra, az ország pedig úrhajóst és műholdak küld az űrbe.

„Felvetődhet a kérdés, hogy miért a külügyminiszter foglalkozik az űrrel kapcsolatos kérdésekkel. Erre a válaszunk az, hogy mivel

az űr Magyarország határain kívülre esik, ezért külügyi kérdés”

– mondta el a felvétel tanúsága szerint Szijjártó Péter az Európai Unió űrkutatásért felelős minisztereinek videokonferenciáján.

A kormány megkezd egy hosszú távú tudományos missziót is, amelynek célja, hogy az évtized közepéig magyar kutatóűrhajóst küldjenek a Nemzetközi Űrállomásra. Ennek előkészítéseként három nagy projekten dolgoznak, két projekt keretében egy-egy tudományos műholdat küldenének az űrbe, a harmadik keretében pedig egy tudományos fedélzeti mérőrendszert fejlesztenek, amelyet majd a Nemzetközi Űrállomásra telepítenének – mondta Szijjártó Péter.

Mint megírtuk a kormány 1,2 milliárd csoportosított át „Űrtevékenységekkel kapcsolatos feladatokra”, pont annyit, amennyit a pártoktól vettek el a járvány elleni védekezésre hivatkozva.

Security Check Required

No Description

Legnépszerűbb cikkeink