Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Űrtevékenységre 1,2 milliárdot ad a kormány

Létrehozva:

„Űrtevékenységekkel kapcsolatos feladatokra” 1,2 milliárdot szán a kormány, pont annyit, amennyit a pártoktól vettek el a járvány elleni védekezésre hivatkozva. De jutott 18 milliárd is határon túli gazdaságélénkítésre.

Jelentős pénzeket mozgatott át a kormány egy csütörtök esti kormányrendelettel, a Gazdaságvédelmi programok előirányzatból, a Központi Maradványelszámolási Alapból és a Járvány Elleni Védekezés Központi Tartalékból pakolgattak át néhány milliárdot – írta meg az atv.hu.

Mint írják, a gazdaságvédelmi alapból 126 milliárd forintot, a járvány elleni védekezési alapból 1,14 milliárdot vettek ki, további 66 milliárdot pedig a központi maradványelszámolási alapból. Az összegeket a minisztériumok működési költségeire, a honvédelemre és az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságvédelmi támogatás csomagjába csoportosították át. A járványügyi alapból kivett 1,14 milliárd a Pénzügyminisztériumhoz kerül át.

Korábban egyébként azzal az indokkal felezték meg a pártoknak járó állami támogatást, hogy az így befolyó 1,2 milliárd forinttal a járványügyi alapot töltsék fel – emlékeztet az Atv, megjegyezve, hogy 1,2 milliárdot szánnak „Űrtevékenységekkel kapcsolatos feladatokra”.

Ezen felül az alábbi kiadásokra is a gazdaságvédelmi alapból jutnak források:

6,3 milliárd „Nyugat-Balkán Beruházási Támogatásra”;
18 milliárd „Határon túli gazdaságfejlesztési programok támogatására”;
14,3 milliárdból emelik az Eximbank tőkéjét;
6,6 milliárd megy „Az olimpiai mozgalommal összefüggő, valamint egyéb, a sport stratégiai fejlesztését szolgáló feladatok támogatására”;
2,1 milliárdot kap a veszprémi uszoda;
142 milliót a „Nyíregyháza Spartacus-Bozsik József Labdarúgó Akadémia örökösföldi edzőközpont”.

Legnépszerűbb cikkeink