Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Nagyon alacsony lehet az aktív, rejtőzködő fertőzöttek száma

Létrehozva:

A reprezentatív kutatás alapján 200-7000-re tehető Magyarországon az aktív fertőzöttek száma – miközben az Operatív Törzs 1615 aktív esetről tud.

Külön forrásokat biztosít a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kutatásokra a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal – írja a Magyar Nemzet Palkovics László az Innovációs és Technológiai Minisztérium vezetője egy online konferencián történt bejelentése alapján.

Ezzel kapcsolatban Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora elmondta, hogy alacsony az aktív fertőzöttség és relatíve alacsony az átfertőzöttség aránya. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával végzett szűrővizsgálatra összesen 17,8 ezer embert választottak ki, amelyből 10,6 ezren vettek részt. Ez alapján 200-7000 közöttire tehető az aktív fertőzöttek száma. Összehasonlításképpen: az Operatív Törzs ma reggeli adatai szerint 1615 aktív esetről tudunk.

A konferencián bejelentették azt is, hogy három egyetem is fejleszt koronavírus-betegek kezelésére való ideális lélegeztetőgépet, egy gyorsan elérhető, védettséget adó vérszérum már elkészült, és októberre egy vakcina gyártása is elindulhat.

Legnépszerűbb cikkeink