Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Online barangolhatunk a Múzeumok Világnapján

Létrehozva:

1978. május 18-án tartották meg először a Múzeumok Világnapját. Ezt a hagyományt egy járvány sem törtheti meg, ma is megünnepelhetjük ezt a jeles napot, igaz, kicsit másként.

Bár a koronavírus-járvány miatt bevezetett óvintézkedések következtében az idén elmaradnak a világnaphoz kapcsolódó rendezvények, azért a legtöbb múzeum kiállításaiba online „ellátogathatunk” – írja a Felviék.ma.

Szépművészeti Múzeum egyes részlegei már március óta bejárhatók a virtuális térben, sőt, még kreatív programokat is találunk a Művészet otthon menüpont a kattintva.

Ugyanezt a menüpontot érdemes keresni a Magyar Nemzeti Galéria honlapján is, ahol izgalmas digitális tartalmakkal találkozhatnak a magyar képzőművészet szerelmesei.

A Műcsarnok korábbi tárlataira látogathatunk el egy virtuális séta keretében, ahogy az esztergomi Keresztény Múzeum honlapján lehetőségünk van online barangolni a múzeumban.

De nem maradhat kiállításmegnyitó nélkül a Múzeumok világnapja: erre 21:00- kor kerül sor a Magyar Nemzeti Múzeum Facebook-oldalán.

A múzeumok újranyitási terveiről a Pesti Hírlap múlt heti lapszámaiban számoltunk be egy reprezentatív cikksorozat keretében.

Legnépszerűbb cikkeink