Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Letiltotta az MTI Szél Bernadettet, és azt is megmondta, miért

Létrehozva:

A köztévé készített egy anyagot Szélről, de őt nem kérdezték meg. A képviselő közleményben tudatta volna állápontját, de az MTI azt nem hozta le, mert nem sértheti meg a közmédia szerveinek „jó hírét és üzleti érdekeit”. 

Az ügy előzménye, hogy a magyar közévé szerint lejárató riportot mutatott be a német tévé Magyarországról, amelyben Szél Bernadett és Szemző Áron is megszólal – erről készítettek egy anyagot, amelyben Szélt is minősítették. „A magyar kormány legnagyobb dicsőségére a rólam készült egészpályás letámadást produkáló közmédiás propagandaanyagban engem nem szólaltattak meg, erre kiadtam, azaz kiadtam volna egy közleményt, ami bemutatja az álláspontomat” – írja Facebook oldalán Szél Bernadett független képviselő. Az MTI viszont nem adta ki a közleményt, ugyanis az

„nem sértheti meg a közmédia szerveinek jó hírét és üzleti érdekeit…”

Szél hozzátette, hogy ez a rendszer esszenciája:

„ők parancsra adóforintokon összevissza hazudozhatnak rólam a teljes közmédiában, az összes híradóban és a rádióban, én viszont a nép által megválasztott országgyűlési képviselőként egy közleményt sem adhatok ki – szerintük.”

Szél a posztban megosztotta a közleményét is, amiben leírja, hogy bár a vele közösen szereplő momentumos önkormányzati képviselőt, Szemző Áront felhívták, de abból a beszélgetésből semmit nem hoztak nyilvánosságra, nem tették bele az M1 Híradóban lehozott anyagba.

„Illúzióm nincs az Orbán-rendszert életben tartó propagandamédiával kapcsolatban, de minden hazugságot és jogsértést dokumentálni kell arra az időre készülve, amikor végre Magyarországon is kiegyensúlyozott és pártatlan tájékoztatás lesz az állami médiában.”

A képviselő szerint a kormánynak az a problémája, hogy nem kormánypropaganda jelenik meg a külföldi köztévékben, hanem ellenzéki képviselő szólal meg.

Legnépszerűbb cikkeink