Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Továbbra sem árulja el a kormány, hányan haltak bele a koronavírusba a szociális intézményekben

Létrehozva:

Azt sem hol, hányan fertőződtek meg.

Továbbra sem árulja el Müller Cecília hivatala, hányan fertőződtek meg koronavírustól és hányan haltak meg az ország szociális otthonaiban – erről számolt be Facebook-bejegyzésében Szél Bernadett, független országgyűlési képviselő.

Az ellenzéki képviselő még november közepén fordult Müllerhez közérdekű adatkéréssel. Akkor azt mondták, majd 45 nap múlva kap választ. Most, amikor lejárt a 45 nap, újabb 45 nappal meghosszabbították az adatok kiadásának határidejét.

Szél beszámolója szerint tehát „egy november közepi adatkérésére február 15-én jön majd meg a válasz — a novemberi állapotokról!”

A képviselő szerint „Müller nagyon is képben van, ő és az operatív törzs nyilvánvalóan napi szinten kap jelentést a szociális otthonokban kimutatott fertőzésekről és halálozásokról; csak éppen hétpecsétes titokként őrzik ezeket az adatokat.” Szél emlékeztet, hogy „ellentétben a tavaszi gyakorlattal, amikor nem győzte naponta tájékoztatni az embereket a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthon helyzetéről”.

 


 

Legnépszerűbb cikkeink