Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Baranyi Krisztina: Rengetegen panaszkodnak az ingyenes parkolás miatt

Létrehozva:

Kép Forrása: Baranyi Krisztina hivatalos Facebook oldala

Budapest belvárosát elöntötték az autók, jelenti ki a Ferencváros polgármestere. Szabó Szabolcs képviselő írásban kérdezi a kormányt az ingyenes parkolási rendelet visszavonásáról.

„Elöntötték Budapest belvárosát az autók, hisz ingyenes a parkolás. Nem csak a parkolóhelyeket foglalják el, hanem mindent. Szabálytalanul parkolnak járdán, zöldfelületen, utcasarkon, forgalomtól elzárt területeken”,

írja Baranyi Krisztina, ferencvárosi polgármester a Facebookon. Azt mondja, rengeteg felháborodott levelet kap, mert a lakók is félórákat köröznek, hogy parkolóhelyet találjanak, a boltosok nem tudnak rakodni.

Ezért Szabó Szabolcs független képviselő kérdést intézett Orbán Viktorhoz arra vonatkozóan, visszavonja-e az ingyenes parkolásról szóló rendeletét, mivel ezt csak a kormány teheti csak meg.

A kormány még márciusban rendelte el, hogy egész Budapest területén ingyenes legyen a parkolás, válaszul arra, hogy a BKV egyes járatain olykor a reggeli órákban zsúfoltság volt tapasztalható, ami fertőzésveszélyt jelentett.

Legnépszerűbb cikkeink